Košarica
0.00 €

Delavnica Izdelava in poslikava lesene igrače

Pred nekaj dnevi sem gostil skupino vzgojiteljic in za njih pripravil predstavitev svoje delavnice, dela, igrač in zgodbe. Ker časa ni bilo veliko, sem pripravil tudi malo delavnico poslikave lesenega ptička. Odzivi obiskovalk, pedagoginj iz Škofje Loke, so me popolnoma presenetili. V pozitivnem smislu seveda. “Barvanje lesa je sproščujoče” se je glasila večina komentarjev in “Moral bi pripraviti delavnice na katerih bi barvali lesene igrače!” Po objavi na družabnih omrežjih, pa sem dobil tudi nekaj povpraševanj za delavnice s strani vzgojiteljic, učiteljic, posameznikov in navsezadnje tudi staršev, ki bi želeli ob koncu leta svojim vzgojiteljicam podariti obisk delavnice.

Program delavnice je namenjen spoznavanju postopkov izdelave igrač, da vidimo skozi opis in prikaz, koliko truda je potrebno za izdelavo teh izdelkov. Tako spoznamo tudi zakaj evropska proizvodnja igrač ne more dosegati nizkih cen, ki prihajajo na naše trge iz dežel vzhajajočega sonca. Ter tudi, da se obiskovalci seznanijo z naravnimi igračami in prikazom, kaj je prednost tovrstnih izdelkov in zakaj so lesene igrače pravzaprav najbolj ekološki izdelek v branži izdelkov za otroke.

Po prikazu delavnice in postopkov obedlave lesa pa sledi praktični del, katermu je namenjea večina časa. Na delavnici bomo obdelali in pobarvali igrače pretikanke po izbiri. Lahko izberete med ribico, kitom, psičkom, mucko, volkom, lisičko, sovico, medvedom, jazbecem ali ptico. Prikazana bo osnova obdelave lesa ter različne tehnike poslikave igrač. Izdelali bomo tudi svojo vrvico, igračko premazali z zaključnim slojem in zapakirali v lično, ročno potiskano embalažo.

Delavnica je primerna za odrasle, pa tudi za družine, obdelava in poslikava lesa pa prinaša sprostitev.

Delavnica poteka v čudovitem ambientu Nežovčeve lupe, ki s svojo že vsaj 60 let nespremenjeno notranjosto ponuja edinstveno in pomirjujočo izkušnjo. Ta izjemen prostor, obdan z zgodovinsko bogatimi elementi, ustvarja popolno okolje za kreativno delo in sprostitev.

Zaradi stroškov priprav je delavnica omejena na minimalno število 4 udeležencev in zaradi kvalitetne izvedbe na maksimalno število 10.

Z veseljem lahko program delavnice prilagodim kakšnim posebnim željam ali večjim skupinam.

Za več informacij, vprašanja, ponudbe ali posebne želje pišite na mail primoz@domaceigrace.si ali pokličite na številko 031 329 364.

 

 

 

Uncategorized

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Delavnica Izdelava in poslikava lesene igrače
Naprej
LJUBEZENSKA PISMA PTICAM ZA GREGORJEVO