Košarica
0.00 €

Acro – Bat, lesena igrača za prosto igro

Acro Bat je preprosta igrača z nešteto možnostmi. Figure omogočajo sestavljanje različnih simetričnih vzorcev in razgibanih konstrukcij v najrazličnejših višinah.
Po eni strani stroge linije nakazujejo logiko sestavljanja in natikanja akrobatov enega v drugega. Po drugi strani pa omogočajo postavitev figur izven na videz logičnega. Premišljeno oblikovani akrobati z glavo, rokami in nogami vsebujejo različne »ravnotežnostne točke«, s katerimi lahko dosežemo nenavadne postavitve. Če se prepustimo domišljiji, postanejo figure razposajeni akrobati, ki stojijo na glavi, bočno slonijo na roki drugega akrobata ali pa drug drugega »držijo na nogah«.

Sestavljanje figur ob uporabi deščic in palčk, na katerih visijo akrobati, omogoči otroku novo dojemanje logičnih zakonitosti in hkrati spodbuja domišljijo. S tem igrača pridobi na vrednosti, saj dobijo akrobati pomemben rekvizit, s katerim otrok še dodatno uri preciznost, koordinacijo, propriorecepcijo in zakonitosti gravitacije. Posebnost so ožje deščice in kroglica, ki igročo nadgradijo, saj se akrobati spremenijo v nosilne stebre drč in žlebov, po katerih se kroglica kotali. Spremljanje njenega kotaljenja razvija vidno sledenje, veščino, ki je ključnega pomena za učenje in osvajanje življenjskih veščin.
Velikost figur omogoča razvoj grobega prijema, pri katerem se aktivirajo mišice dlani. S preciznejšimi prijemi otrok uri mišice na prstih in s tem propriorecepcijo. Pri vtikanju palčke v luknje na figurah se aktivira tako triprstni kot tudi dvoprstni prijem. Manipuliranje s figurami omogoča razvoj dobre koordinacije prstov in obeh rok ter integracijo med očmi in roko. Pri tem se otrok uri v potrpežljivosti in vztrajnosti.
Nevtralna barva ni naključje, ampak zavestna odločitev, ki omogoča več ustvarjalnega mišljenja, dojemanja estetike simetričnih in asimetričnih konstrukcij. Toplina lesa in vonj delujeta pomirjujoče, zato se te igrače nikoli ne naveličamo.
Poučna lesena ravnotežnostna skladanka Acro Bat je še ena zanimiva igrača, ki bo pri otroku razvijala tako logično razmišljanje kot domišljijo.
Zapis je pripravila Martina Jenko Mavrič.

Uncategorized

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
LJUBEZENSKA PISMA PTICAM ZA GREGORJEVO
Naprej
Bronasti v inovativnosti