Košarica
0.00 €

Pisani Betlehem

52.00 

Leseni otroški Betlehem za igrivo postavljanje jaslic.

Na zalogi

Šifra: OTO-045 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Pisanim jaslicam se letos pridružuje Pisani Betlehem. Namenjen je dopolnitvi Pisanih jaslic, lahko pa postane tudi samostojna igrača.

Adventi mesec je zagotovo najbolj čaroben čas v letu, ko naše dneve zaznamuje prihajajoča luč, mala ustvarjanja, običaji in veselje.

Letos slavimo 800 let od prvih jaslic, ki jih je postavil sv. Frančišek Asiški v mestu Greccio v Italiji. Množično so jih ljudje pri nas začeli postavljati pred približno 130 leti in prve so bile skromne, le sveta družina, kakšen pastirček in nekaj ovac. Posebno čarobne jaslice so bile tiste, ki so imele poleg ‘štalce’ tudi mesto Betlehem. La malo je bilo takšnih. A tam kjer je bil Betlehem postavljen, tam je otrokom buril domišljijo, kaj se skriva v tem malem gradu. Kdo se skriva za zidovi kamnitega mesta, kaj je v gradu in kaj pod hiškami. Nekoč so si ljudje Betlehem namreč predstavljali kot srednjeveški grad. Jaslice so bile od nekdaj najbolj priljubljene pri otrocih in so bile pravzaprav ena prvih otroških igrač, ki s svojo skrivnostjo in barvitostjo vabijo h domišlijski igri.

Naš Betlehem sestavljajo hiške, vhod v mesto in obzidje. Prinaša tudi Svete tri kralje, vsakega s svojim darilom v obliki okroglega lesa. V paketku je doma tudi pastirček, njegova hčerka in ovčka.

Pisani Betlehem se skriva v kartonski škatli, ki ima na dnu zarisano obliko sestavnih delov in figur, tako da pospravljanje lahko postane igra.

Če že imate doma Pisano ulico, lahko igrači združite in hišice iz prve postanejo dopolnitev mesta Betlehem, vrvica pa lahko ograja… naj domišljija naredi svoje.

Dimenzije igrače:
190×190 x 40 mm

Število kosov v paketu 19

Proizvajalec: Primož Rojc s.p., Dol. Zemon 16, 6250 Ilirska Bistrica

 OTO45/001, število kosov: 19

Starost 3+

Pred uporabo tega izdelka odstranite vse dele embalaže. Obdržite embalažo in navodila shranite za poznejšo uporabo, saj vsebujejo pomembne informacije.

˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. ˝ Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogotne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka.