Košarica
0.00 €

Pisane jaslice

52.00 

Na zalogi

Šifra: OTO-028 Kategorija:

Opis

Adventni mesec je najbolj čaroben čas v letu. Da ga otrok začuti v pravi luči, pa mu moramo pomagati starši. Ravno zato smo izdelali otroške jaslice, ki kot igrača ali kot prave jaslice, najmlajšim pričarajo praznično vzdušje in jim približajo Božično zgodbo.

Pisane jaslice so Božična izvedba Pisane ulice, vendar veliko bolj čarobne. Izdelane so iz lokalnega bukovega lesa ter ročno pobarvane in obdelane. Barve so skrbno izbrane, da ponazarjajo toplino in domačnost Božiča. Leseno dno, ki ponazarja betlehemsko krajino, je tudi osnova za postavitev zelenih smrek, ki so istočasno tudi nosilci za streho hlevčka. Pod streho pa sveta družina z osličkom, volom in ovčkami. Dete je postavljeno v sredino jaslic na zibki, ki je domiselno oblikovana da jo otrok v igri lahko ziblje. Nad vsem tem pa žari zvezda.

Jaslice se skladajo v kartonasto škatlo, ki ima na dnu zarisano obliko sestavnih delov in figur, tako da pospravljanje lahko postane igra.

Če že imate doma Pisano ulico, lahko igrači združite in hišice iz prve postanejo mesto Betlehem, vrvica pa lahko ograja… naj domišljija naredi svoje.

Jaslice je oblikoval Romeo Volk, vsestranski raziskovalec, poustvarjalec in ustvarjalec ljudskega izročila. Poznan je kot velik ljubitelj jaslic, ravno letos mineva 30 let od njegovih prvih domačih rezbarenih jaslic. V tem času jih je ustvaril veliko, tako lesenih kot papirnatih. Njegove papirnate jaslice so bile  med drugim leta 2018 razstavljene v Rimu, danes pa krasijo Muzej jaslic v Brezju.

Dimenzije igrače:
190×190 x 40 mm

Število kosov v paketu 15

Proizvajalec: Oto toys, Primnož Rojc s.p., Dol. Zemon 16, 6250 Ilirska Bistrica

 OTO28/001, število kosov: 15

Starost 3+

Pred uporabo tega izdelka odstranite vse dele embalaže. Obdržite embalažo in navodila shranite za
poznejšo uporabo, saj vsebujejo pomembne informacije
˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. ˝ Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogotne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka.
˝OPOZORILO! Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe.