Košarica
0.00 €

Naravno barvilo za jajca Nawaro, NARAVNE živilske barve – 5 barv

5.00 

Naravna barva za barvanje jajc.

Na zalogi

Opis

Naravno barvilo za jajca za barvanje pirhov med kuhanjem. Vsaka barva zadostuje za obarvanje 5 jajc v enem kuhanju. Z vsakim novim krogom barvanja je barva vse svetlejša. Zaradi naravnih lastnosti jajčne lupine se lahko končna barva med jajci razlikuje.

Sestavine: Naravni in enaki naravnim živilskim pigmentom: kurkumin, klorofilin, naravni karmin (izvleček košenilje). Druge sestavine: sol

Nasveti za pripravo pirhov:

V manjšo posodo za kuhanje iz nerjavečega jekla nalijte 750 ml hladne vode – brez kisa – in vmešajte mešanico barvil.

V vodo z barvno mešanico previdno položite 5-7 surovih, očiščenih jajc – 3-5 dni po datumu nesnosti. Voda z barvilom mora popolnoma pokriti jajca in stati približno 1 cm nad njimi.

Vodo zavrite. Med segrevanjem previdno mešajte barvilo v prahu v vodi, dokler se barva ne razstopi. Zelena barva ustvarja peno, ki se z mešanjem porazdeli po vodi.

Ko voda zavre, jajca kuhajte še 7-10 minut. Po barvanju jajca sperite s hladno vodo.

Barvilna mešanica je namenjena enemu barvanju, intenzivnost barve se z nadaljnjim barvanjem zmanjšuje.

Naravna barvila se na vsako jajce odzovejo drugače, zato dobimo različne barvne odtenke. Barva “zori”, ko se ohladi. Na rjavih jajcih postane barva intenzivnejša kot na belih.

Morebitna razbarvanost emajliranih posod ali pomivalnih korit zbledi po večkratnem izpiranju z običajnim detergentom za pomivanje posode.

Velikonočni čas je čas ustvarjanja!

Da bi ustvarjalno pričakali veliko noč in še lepše predstavili sveže pobarvana jajca, lahko brezplačno prenesete ökoNORM-ovo predlogo za izdelavo papirnate skodelice za jajca.

Želimo vam veliko zabave. 🙂