Košarica
0.00 €

Acro – Bat

39.00 

Opis

Acro – Bat je preprosta igrača z nešteto možnostmi. Figure omogočajo sestavljanje različnih simetričnih vzorcev in razgibanih konstrukcij v najrazličnejših višinah. Premišljeno oblikovani akrobati z glavo, rokami in nogami vsebujejo različne »ravnotežnostne točke«, s katerimi lahko dosežemo nenavadne postavitve. Če se prepustimo domišljiji, postanejo figure razposajeni akrobati, ki stojijo na glavi, bočno slonijo na roki drugega akrobata ali pa drug drugega »držijo na nogah«.

Sestavljanje figur ob uporabi deščic in palčk, na katerih visijo akrobati, omogoči otroku novo dojemanje logičnih zakonitosti in hkrati spodbuja domišljijo. Posebnost so ožje deščice in kroglica, ki igračo nadgradijo, saj se akrobati spremenijo v nosilne stebre drč in žlebov, po katerih se kroglica kotali. Spremljanje njenega kotaljenja razvija vidno sledenje, veščino, ki je ključnega pomena za učenje in osvajanje življenjskih veščin.

Velikost figur omogoča razvoj grobega prijema, pri katerem se aktivirajo mišice dlani. S preciznejšimi prijemi otrok uri mišice na prstih in s tem propriorecepcijo. Pri vtikanju palčke v luknje na figurah se aktivira tako triprstni kot tudi dvoprstni prijem. Manipuliranje s figurami omogoča razvoj dobre koordinacije prstov in obeh rok ter integracijo med očmi in roko. Pri tem se otrok uri v potrpežljivosti in vztrajnosti.

Nevtralna barva ni naključje, ampak zavestna odločitev, ki omogoča več ustvarjalnega mišljenja, dojemanja estetike simetričnih in asimetričnih konstrukcij.

Igrača je sestavljena iz:

ACRO BAT figurica, 22 kos
ACRO BAT z izvrtino fi 6.5 mm, 6 kos
Lesena kroglica, 1 kos
Palice okrogle fi 6mm, L 17,6, 2 kos
Palice okrogle fi 6mm, L 8,8, 4 kos
Palice š.22, L 17,6 mm, 2 kos
Palica š.22, L 8,8 mm, 4 kos
Palica š 22, L  5,8 mm, 6 kos
Palica š 14, L 17,6 mm, 2 kos
Palica š 14, L 8,8 mm, 2 kos
Skupaj 51 delov
Igrača je ročno izdelana, oljena z oljem s certifikatom EN71-3 varnost igrač, ki je tudi testiran v NLZOH. Igrače imajo pridobljeno oznako CE ter oznako, kakor določa EU uredba o varnosti igrač. Igrača je izdelane iz bukve, lahko prihaja do različnih nians- vsak košček lesa je edinstven.
OPOZORILA:
Starost 3+
Pred uporabo tega izdelka odstranite vse dele embalaže. Obdržite embalažo in navodila shranite za poznejšo uporabo, saj vsebujejo pomembne informacije
˝OPOZORILO! Ni primerno za otroke mlajše od 36 mesecev. ˝ Izdelek vsebuje majhne dele, ki jih otrok lahko vdihne ali pogotne. Nevarnost zadušitev zaradi tujka.
˝OPOZORILO! Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe.