Košarica
0.00 €

Skladanka Piran-Pirano

43.00 

Lesena, ročno izdelana, Montessori igrača, ki razvija fino motoriko, integracijo oko – roka, preciznost, integracijo rok in hemisfer, roprirecepcijo, vidno pozornost, domišljijo in koncentracijo.

Kategorija:

Opis

Ročno oblikovana Montessori igrača Piran-Pirano pri otroku razvija vizualni intaktilni sistem. Posebej vpliva na razvoj področja fine motorike. Sestavljanje igrače razvija integracijo oko – roka, preciznost, vidno pozornost in koncentracijo. Če sta pri igri vključeni obe roki, se krepi koordinacija rok in integracija hemisfer. Te igrače pa spodbujajo tudi komunikacijo, govor, otrok pa prepoznava in sestavljanja valje/ribe po barvnih niansah.

Igrača spodbuja tudi razvoj domišljije, saj je izdelana tako, da dno lahko postane ladja, saj je igrački priložen jambor in jadro, na trupu pa sta izvrtini za oba mornarja. Mornarčka lahko plujeta tudi na kitu in večji ribi, saj imata igrači temu primerno izvrtino.

Ker pa je čar igrače tudi v tem, da navdihuje, potem smo prepričani, da bo vsak otrok ob njej razvil lastno igro.

Igrača Piran-Pirano lahko krasi naš dom in hkrati pomaga pri razvoju spretnosti naših najmlajših.

Dimenzije 19 x 17 x 3 cm

Material: les, vodne barve in zaščitno olje.

Sestavni deli igrače: šest skladank, šest malih valjev, šest velikih valjev, jambor, jadro, mornar Flavio, mornarček Ottavio

Igračo sva razvila Primož Rojc in Martina Janko Mavrič- specialni in rehabilitacijski pedagog.